'Psychology for All' open seminar series online
Κολέγιο CITY College
Main Campus, Thessaloniki, Greece
You are here: Home /

'Psychology for All' open seminar series online

'Psychology for All' open seminar series (January - February - March 2022)

 

The following event is going to take place in Greek.

Online Participation Form

Συμμετοχή

 

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022
20:00 μμ

Η διαδικασία στη θεραπεία του ζεύγους
“Το μόνο λάθος είναι η ιδέα του τέλειου ζευγαριού”
Χόρχε Μπουκάϊ

Δέσποινα Πάρτσια
Πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Κοινωνική Λειτουργός(Δ.Π.Θ.), Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, Εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας στην ψυχοκοινωνική στήριξη καρκινοπαθών, Μέλος της EAGT (European Association for Gestalt Therapy) και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Gestalt (Η.A.G.T.)

Σχετικά με την ομιλία:
Στη θεραπεία Gestalt η επίγνωση είναι το θεμέλιο για την αλλαγή. Στη διαδικασία της θεραπείας ζεύγους τα ζευγάρια, κατά κανόνα, δεν έχουν την επίγνωση της διαδικασίας τους είναι κολλημένοι μόνο στο τι κάνουν και ποτέ στο πως το κάνουν. Το ζευγάρι για να διορθώσει αυτή τη διαδικασία που δυσλειτουργεί πρέπει να πρώτα μιλήσει για αυτό που συμβαίνει, να μοιραστεί τις σκέψεις του , τα συναισθήματα του και το πώς βιώνει αυτή τη δυσλειτουργία. Ένας από τους σκοπούς της θεραπείας είναι να επιτευχθεί μια συνάντηση. Αυτό που συμβαίνει στη θεραπεία ζεύγους είναι να παρατηρούμε το ζευγάρι και τι κάνει ο καθένας από μόνος του για να αποφύγει την επαφή. Ο σκοπός μας είναι να τους δείξουμε με ποιο τρόπο την εμποδίζει. Μεγάλος μέρος της δουλειάς στη θεραπεία ζεύγους εστιάζεται στο να βοηθάς τον κάθε σύντροφο να βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με ότι συμβαίνει στον ίδιο και να μη δαπανά τον χρόνο του μιλώντας για τον άλλον. Να αναλάβει την ευθύνη της δικής του ζωής.

Facebook Join and share!

 

Είστε έτοιμοι να συμμετάσχετε;
- Μπορείτε να συνδεθείτε μέσω της κινητής συσκευής, του φορητού υπολογιστή ή του υπολογιστή σας
- Πατήστε το link για να συμμετέχετε στην εκδήλωση 10 λεπτά νωρίτερα, κάνοντας κλικ στο κουμπί "Συμμετοχή" (θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε το email σας)
- Βεβαιωθείτε ότι έχετε την κάμερα και το μικρόφωνό σας απενεργοποιημένα
- Βεβαιωθείτε όταν μπείτε στην εφαρμογή της παρουσίασης ότι έχετε πατήσει το κουμπί PIN πάνω στην εικόνα του παρουσιαστή, ώστε να έχετε προβολή πλήρους οθόνης

Συμμετοχή

 

back
Accreditation and Recognition by:
Change your Cookies Preferences