Ψυχολογία για Όλους (14 Ιανουαρίου 2015)
Κολέγιο CITY College
Main Campus, Thessaloniki, Greece
You are here: Home /

Ψυχολογία για Όλους (14 Ιανουαρίου 2015)

Η πρώτη ομιλία της χρονιάς για την ανοιχτών διαλέξεων ‘Ψυχολογία για Όλους’ στο CITY College πραγματοποιήθηκε με θέμα ‘Η Ψυχολογία του Ντόπινγκ: Από το Tour de France στο Γυμναστήριο της Γειτονιάς’ με ομιλητή τον Δρ Βασίλειο Μπαρκούκη, Επίκουρο Καθηγητή, ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ και συγγραφέας του βιβλίου "The Psychology of Doping in Sport". Η εκδήλωση έγινε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του κολλεγίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Dr Vassilios Barkoukis, Professor at the T.E.F.A.A. Department of the Aristotle University of Thessaloniki

Ο Δρ Μπαρκούκης αναφέρθηκε στο ντόπινγκ ως ένα από τα πιο καίρια ζητήματα της αθλητικής ψυχολογίας καθώς, εκτός από τον αγωνιστικό αθλητισμό, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση της χρήσης ουσιών ντόπινγκ από ελεύθερα αθλούμενους. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μεταβλητές που έχουν μελετηθεί και τον τρόπο που αυτές επηρεάζουν την απόφαση ενός αθλητή ή αθλούμενου να χρησιμοποιήσει ουσίες ντόπινγκ. Τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, τα κίνητρα, οι στάσεις και οι κοινωνικές και ηθικές νόρμες είναι ορισμένες από αυτές τις μεταβλητές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση, καθώς το κοινό που παρευρέθηκε έθεσε ενδιαφέροντα ερωτήματα στον ομιλητή.

Πέρα από τους παρευρισκόμενους την ομιλία παρακολούθησαν πολλοί live από τον προσωπικό τους υπολογιστή μέσω live streaming.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Δρ Μπαρκούκη:

Παρακολουθήστε προηγούμενες ομιλίες

back
Accreditation and Recognition by:
Change your Cookies Preferences